σχέδιο λαχανόκηπου | Ο λαχανόκηπος του Σκίπι

1
σχέδιο λαχανόκηπου |  Ο λαχανόκηπος του Σκίπι

Microsoft PowerPoint - Σχέδια λαχανόκηπων 2020

Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με το νέο μου σχέδιο κήπου για το οικόπεδό μου στο Community Garden. Έχω ένα σχέδιο να καλλιεργήσω ένα υπέροχο μείγμα φυτών που είναι όλα Σύντροφοι. Θα τα καλλιεργήσω αναμεμειγμένα και όχι σε μπαλώματα, ώστε να έχουν το πλεονέκτημα να βρίσκονται κοντά στους συντρόφους τους.

Ανησύχησα λίγο καθώς άρχισα να προγραμματίζω φέτος γιατί οι επιλογές μου για καλλιέργειες είναι αρκετά περιορισμένες φέτος. Οι κοινοτικοί κήποι έχουν συχνά συγκεκριμένα παράσιτα φυτών που κάνουν την καλλιέργεια ορισμένων καλλιεργειών πολύ δύσκολη ή αδύνατη. Στον Κήπο της Κοινότητας μου, τα σκαθάρια των φασολιών είναι σοβαρά – οπότε όχι φασόλια. Τα σκαθάρια ψύλλων μελιτζάνας καθιστούν επίσης σχεδόν αδύνατη την καλλιέργεια μελιτζάνας. Και φέτος, έχουμε το πρόβλημα μιας πρόσφατης εισροής ορισμένων αδηφάγων τρωκτικών. Καταβροχθίζουν τους καρπούς από κολοκύθες και κολοκύθες, ντομάτες, καλαμπόκι και φράουλες. Επίσης, σκάβουν σπόρους φασολιών και καλαμποκιού πριν φυτρώσουν.

Τα φυτά που σκοπεύω να καλλιεργήσω είναι κυρίως πατάτες, κρεμμύδια και brassicas (φυτά της οικογένειας του λάχανου). Αυτά τα καταφέρνουν υπέροχα στο οικόπεδο του Community Garden μου. Έχει όμορφο ήλιο, όχι τόσα πολλά σκουλήκια λάχανου και ωραίο πλούσιο χώμα από όλη την κομποστοποιημένη αγελαδινή κοπριά που φέρνω κάθε χρόνο. Επιπλέον, αυτά τα φυτά δεν επηρεάζονται από τα τρωκτικά, τα σκαθάρια φασολιών ή τα σκαθάρια ψύλλων.

Με ενδιέφερε να παρατηρήσω όταν διάβαζα The Companion Planting Guide at Mother Earth News ότι όλα αυτά τα φυτά είναι καλοί σύντροφοι. Τα φυτά της οικογένειας του λάχανου φυτεύονται καλά κοντά σε κρεμμύδια, τα οποία αποτρέπουν τις ρίζες σκουλήκια. Στις πατάτες αρέσει να βρίσκονται κοντά σε φυτά της οικογένειας του λάχανου. Με βάση τις λίστες σε αυτό το άρθρο πρόσθεσα μερικά ακόμη συνοδευτικά στο μείγμα. Θα ανακατέψω με βασιλικό με τις πατάτες μου – αποτρέπει τα σκαθάρια της πατάτας. Θα προσθέσω μερικά καρότα και παντζάρια ανάμεσα στις σειρές κρεμμυδιών, καθώς τα κρεμμύδια αποτρέπουν τις ρίζες. Θα προσθέσω λίγο λινάρι κοντά στο πατάτες δεδομένου ότι αυτό λέγεται ότι αποτρέπει τα σφάλματα πατάτας και βελτιώνει την ανάπτυξη και τη γεύση. Και θα προσθέσω κατιφέδες όπου μπορώ. Οι κατιφέδες είναι καλό να φυτεύονται με όλες τις καλλιέργειες γιατί διεγείρουν την ανάπτυξη των λαχανικών. Στον κήπο μου οι κατιφέδες θα βοηθήσουν επίσης αποτρέποντας αφίδες, ζωύφια πατάτας, νηματώδεις και σκουλήκια.

Από τότε που έπεσα πάνω σε αυτό το υπέροχο μείγμα συντρόφων, άλλαξα από το συνηθισμένο μου μοτίβο φύτευσης καλλιεργειών σε μπαλώματα και αποφάσισα να φυτέψω σε εναλλασσόμενες σειρές. Νομίζω ότι το σχέδιο που προκύπτει φαίνεται όμορφο! Ανυπομονώ να φυτέψω.

Schreibe einen Kommentar