Τι να κάνετε όταν τα μυρμήγκια μπαίνουν μέσα

0
Τι να κάνετε όταν τα μυρμήγκια μπαίνουν μέσα

Σχεδόν ο καθένας στο Νότο μπορεί να αναγνωρίσει ένα μυρμήγκι της φωτιάς χωρίς κανένα είδος οδηγού πεδίου – τα έντονα κόκκινα παράσιτα με έξι πόδια είναι ένα κοινό θέαμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ρωτήστε έναν ντόπιο και το πιθανότερο είναι ότι είναι πολύ εξοικειωμένοι με το τσίμπημα του μυρμηγκιού της φωτιάς. Και οποιοσδήποτε έχει γκαζόν μπορεί να εγγυηθεί για την περιβόητη ανθεκτικότητά του και τη δυσκολία εξάλειψής του.

Αλλά η Νότια Καρολίνα, η Βόρεια Καρολίνα και η Τζόρτζια φιλοξενούν κάτι περισσότερο από το πανταχού παρόν μυρμήγκι της φωτιάς. Το ποικιλόμορφο οικοσύστημά μας φιλοξενεί και άλλες εξίσου ενοχλητικές ποικιλίες μυρμηγκιών, συμπεριλαμβανομένου του μυρμηγκιού ξυλουργού που τρυπάει το ξύλο.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για αυτό το παράσιτο και άλλα μυρμήγκια που πρέπει να προσέχετε!

Μυρμήγκια ξυλουργών

Αν δεν ήταν τα φλογερά ξαδέρφια τους, τα μυρμήγκια ξυλουργών θα ήταν εύκολα το χειρότερο μυρμήγκι στον Νότο. Όπως οι τερμίτες, αυτά τα παράσιτα αποτελούν απειλή για τις ξύλινες κατασκευές. Σε αντίθεση με τους τερμίτες, ωστόσο, αυτά τα μυρμήγκια δεν τρέφονται με ξύλο – δημιουργούν μια φωλιά. Τα μυρμήγκια ξυλουργών χαράζουν ένα δίκτυο σηράγγων σε ξύλινες ή ξύλινες κατασκευές, οι οποίες μπορούν να θέσουν σε σοβαρό κίνδυνο την ακεραιότητα του σπιτιού σας.

Επειδή τα μυρμήγκια ξυλουργών μπορούν να φωλιάσουν τόσο μέσα όσο και έξω από το σπίτι, οι ιδιοκτήτες σπιτιού πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για σημάδια αποικιών. Αυτά τα μεγάλα μαύρα μυρμήγκια μετακινούνται από φωλιά σε φωλιά στην αέναη αναζήτηση τροφής και μπορούν να παγιωθούν σε μια κατοικία πιο γρήγορα από ό,τι φαντάζεστε.

Τα μυρμήγκια ξυλουργών προτιμούν το υγρό ξύλο ή το ξύλο που είναι συχνά υγρό. Τα κοινά σημεία εισβολής περιλαμβάνουν το δάπεδο κάτω από τις μπανιέρες και τους τοίχους που περιβάλλουν τα πλυντήρια πιάτων. Να είστε σε επιφυλακή για σωρούς από φρέσκο, την ουσία που μοιάζει με πριονίδι που συσσωρεύεται καθώς το μυρμήγκι ξυλουργός μασάει το ξύλο.

Μικρά μαύρα μυρμήγκια

Ακόμη και έμπειροι επαγγελματίες με δεκαετίες εμπειρίας μπορεί να έχουν πρόβλημα να εντοπίσουν μικρότερα μαύρα μυρμήγκια με μια ματιά. Ως επί το πλείστον, τα μικρότερα μυρμήγκια είναι περισσότερο ενοχλητικά παρά επικίνδυνα. Είναι πολύ μικρά για να τσιμπήσουν τον άνθρωπο και δεν προκαλούν από μόνα τους καμία δομική βλάβη.

Τα μυρμήγκια του Φαραώ, ωστόσο, είναι επικίνδυνα για έναν εντελώς διαφορετικό λόγο: αυτά τα εξαιρετικά μικροσκοπικά, ανοιχτό καφέ μυρμήγκια έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν μολυσματικά βακτήρια και ασθένειες και ήταν υπεύθυνα για εστίες ασθενειών στο παρελθόν. Είναι επίσης εκρηκτικοί αποικιστές, που χρειάζονται μόλις έξι μήνες για να γεμίσουν πλήρως ένα κτίριο γραφείων με αποικίες.

Ανεξάρτητα από την ποικιλία, ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη των μυρμηγκιών είναι να ακολουθήσετε μια προληπτική προσέγγιση. Το να κρατάτε τα τρόφιμα μακριά, τα πιάτα έξω από το νεροχύτη και τα ψίχουλα που σκουπίζονται είναι όλα εξαιρετικοί τρόποι για να αποφύγετε την προσέλκυση οποιουδήποτε τύπου εισβολέων στο σπίτι. Επίσης, αξίζει να διατηρείτε μια τακτοποιημένη αυλή, ειδικά γύρω από το σπίτι.

The Ant-swers to All Your Questi-ants

Δυστυχώς, αν δεν ζείτε κάτω από έναν γυάλινο θόλο, δεν υπάρχει τρόπος να εγγυηθείτε ότι τα μυρμήγκια δεν θα εμφανιστούν στην αυλή σας κάποια στιγμή. Όταν τα μυρμήγκια έρχονται να βαδίσουν ένα-ένα —ή ακόμα και δύο-δύο!—τι πρέπει να κάνει κάποιος; Γιατί, φυσικά, αποκαλείτε τους επαγγελματίες των παρασίτων στο Terminix!

Η θεραπεία από επαγγελματίες είναι απαραίτητη. Οι οικιακόι ψεκασμοί παρασίτων δεν είναι πάντα αποτελεσματικοί και διατρέχουν τον κίνδυνο να σκορπίσουν τα μυρμήγκια, με αποτέλεσμα περισσότερα παράσιτα καθώς οι επιζώντες δημιουργούν νέες φωλιές.

Είτε σε ταράζουν τα μυρμήγκια της φωτιάς είτε σε μπερδεύουν οι ξυλουργοί, υπάρχει μια διαθέσιμη λύση σε κοντινή απόσταση. Οι γείτονές σας στο τοπικό Terminix είναι έτοιμοι και πρόθυμοι να απαντήσουν σε όλες τις απορίες σας και να σας βοηθήσουν να βρείτε την καλύτερη λύση για την αυλή ή το σπίτι σας!

Schreibe einen Kommentar